Jedlé květy

 
Na této stránce JEDLÉ KVĚTY 
najdete i něco, co květ není (př. máta, rýmovník ap.). Zařadila jsem je sem úmyslně, protože se z nich připravují sirupy tinktury, čaje, vína...  Tyto se nám objeví i  v menu stránek BYLINKY, LÉČIVKY a  VAŘENÍ
 

Bez obav patří na talíř tyto druhy:

ibišek, fialka, karafiát, levandule, růže, maceška, pampeliška, seřík, sedmikráska, brutnák, brokolice, květák, heřmánek, begónie, hořčice, měsíček, chryzantéma, šafrán, čekanka, chrpa modrá,  koriandr, kopr, květy citrusových plodů a jabloně, květy dýně, artyčok, ananas, fenykl, gladiol,  libeček, máta, meduňka, modřenec, bazalka, majoránka, oregáno, pelargonie, rozmarýn, saturejka, tymián, aksamitník, bergamot

Jedovaté - nekonzumujte

verbena, oleandr, lobelka, narciska, azalka,  rododendron,  konvalinka vonná, rulík zlomocný, bledule jarní, sněženka

 
 
 Z jedlých květů můžeme připravit
 
Sirup (šťáva)
Cukr
Olej
Ocet
Sůl
Víno
Likér
"Ledové květy"
Tinktura